Focusing nedir?

Eugene Gendlin Focusing Terapi Enstitüsü Türkiye’de ile, odaklanmanın (focusing) teori ve pratiği ile tanışacaksınız. Herhangi bir önbilgiye ihtiyacınız yok, sadece kendi dünyanızı ve - eğer profesyonel çalışma alanınız ise- danışanlarınızın dünyasını keşfetme ve değiştirme arzusuna sahip olmanız yeterli.

Focusing, Chicago Üniversitesi'nde görevli filozof, aynı zamanda psikolog ve psikoterapist (1926-2017) Prof. Dr. Eugene Gendlin tarafından geliştirilmiştir.

Focusing, Gendlin (1962, 1964, 1969, 1970a, 1970b) tarafından geliştirilmiş bir yöntemdir. Danışan odaklı psikoterapi ve varoluşçu felsefenin (Existenz-Philosophie) "sentezinden" ortaya çıkmıştır.

Gendlin'in geliştirdiği "odaklanma teorisi" psikolojik değil, felsefî bir teoridir. Gendlin'in, felsefî ve terapötik çalışması, hissedilen ama henüz bilinmeyen şeylere dâhil olma (Sich-Einlassen) kavramına dayanmaktadır. Sich-Einlassen dilin, kavramların ve yöntemlerin ötesine geçen şey olarak tanımlanabilmektedir.

Gendlin için değişim adımları, aynı zamanda düşünme ve iyileşme adımlarıdır. Bugün odaklanma; düşünme ve felsefe yapma için bir araç, kendi kendine yardım için bir olasılık, aynı zamanda psikoterapi ve danışmanlık yöntemidir.

Sadece bu değil…Odaklanma; aynı zamanda yaratıcılık, karar verme ve manevî boyutları keşfetmenin bir aracıdır.
Odaklanmada önceden bilinen kimlikleriniz, yanıltıcı güçlerini kaybederek kendinize ve çevrenize canlı bir şekilde bağlanma deneyimine kavuşur.

Odaklanma, kendinizi nasıl algıladığınızı netleştirir. İçsel farkındalık, kişinin kendisiyle karşılaması, örtük alan ve çeşitli anlam yönleriyle deneyimin içsel alanını açar.
Odaklanma, kişinin kendine fiziksel erişiminin bir yoludur.
Aynı zamanda "kendini kabul etme" ile, varoluşsal bir yaşam derinliği deneyimi açılmaktadır.

Türkiye’de focusing ve focusing terapi çalışmaları, "Eugene Gendlin Focusing Terapi Enstitüsü Türkiye®" kurucusu, Abdullah ÖZER tarafından yürütülmektedir. Focusing eğitimine ilgi duyan herkes kabul edilmekte olup, Abdullah ÖZER’in de eğitim almış olduğu Deutsches Ausbildungsinstitut für Focusing und Focusing-Therapie (DAF) "Focusing/Focusing Terapisi Alman Eğitim Enstitüsü" eğitim programı uygulanmaktadır.

Abdullah ÖZER

Sosyal Çalışmacı, Bilim Uzmanı (Klinik Psikoloji), Aile Danışmanı

Uluslararası Akredite olmuş olduğu Psikoterapi Ekolleri ve Yöntemleri:

Ego State Therapy International (ESTIAkredite Ego State Terapisti
Ego-State-Therapie Deutschland (EST-DEAkredite Ego State Terapisti
Deutsches Focusing Institut (DFIAkredite Focusing Danışmanı/Terapisti
Deutsche Gesellschaft für Sexualforschung e.V. (DGfSAkredite Cinsel Danışman
Milton Erickson Gesellschaft für Klinische Hypnose e.V. (M.E.G.Akredite Hipnoterapist
World Association for Positive and Transcultural Psychotherapy (WAPPAkredite Pozitif Psikoterapi Danışmanı
Viktor Frankl Institute Vienna (VFIAkredite Logoterapi ve Varoluşçu Analiz Eğitmeni

Üyesi olmuş olduğu Uluslararası Mesleki Kuruluşlar:

International Society of Hypnosis (ISH)
European Society of Hypnosis (ESH)
Milton Erickson Gesellschaft für Klinische Hypnose e.V. (M.E.G.)
Viktor Frankl Institute Vienna (VFI)
World Association for Positive and Transcultural Psychotherapy (WAPP)
Deutscher Dachverband Für Psychotherapie (DVP) e.V.

Psikosentez Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Türkiye İzmir'de ve Almanya Münih/Düsseldorf şehirlerinde Almanca ve Türkçe yüz yüze seanslar vermektedir. Bunun haricinden Dünya'nın neresinde yaşıyorsanız yaşayın Türkçe ya da Almanca Online Terapi, Online Cinsel Terapi, Online Psikoterapi ya da Online Psikolojik Danışmanlık ile SKYPE ya da WhatsApp üzerinden seanslara katılabilirsiniz. Bunun için Online Terapi sayfamıza göz atabilirsiniz.

Eugene Gendlin Focusing Terapi Enstitüsü Türkiye® (TESCİL NO 2020 161159 TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU) 2021 yılında İzmir’de Abdullah ÖZER tarafından kurulmuştur. Kurucu Başkanı olduğu Focusing Terapi Enstitüsü’nde eğitmen olarak Focusing Terapi eğitimleri vermektedir.

Yayınlanan yazılar kaynak göstermeden, izinsiz kullanılması, kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Yayınlanan yazılar, makaleler, haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla yayınlanmasına izin verilmektedir.